The Complete Bocuse (édition en anglais)

À propos

Legendary chef Paul Bocuse is the authority on classic French cuisine, with multiple awards, three Michelin stars, and numerous bestselling cookbooks to his name. In this volume, he shares 500 simple, traditional French recipes for sweet and savory dishes that emphasize the use of fresh, wholesome, and widely available ingredients-from soups to soufflés, by way of terrines, fish, meat, vegetables, cakes, and pastries.
Intended for the amateur home chef-and providing a wealth of inspiration for the experienced cook, too-these recipes are designed to be prepared with ease at home, allowing readers to recreate and reinterpret iconic mainstays of French cuisine in their own kitchen.


  • Auteur(s)

    Paul Bocuse

  • Éditeur

    Flammarion

  • Distributeur

    Flammarion

  • Date de parution

    23/09/2022

  • EAN

    9782080411143

  • Disponibilité

    Disponible

  • Nombre de pages

    792 Pages

  • Action copier/coller

    Non

  • Action imprimer

    Non

  • Partage

    Dans le cadre de la copie privée

  • Nb Partage

    6 appareils

  • Poids

    265 287 Ko

  • Diffuseur

    Flammarion

  • Entrepôt

    Eden Livres

  • Support principal

    ebook (ePub)

  • Version ePub

    3.0

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Paul Bocuse

"Paul Bocuse, né en 1926 aÌ€ Collonges-au-Mont-d'Or, fils et petits fils de cuisiniers depuis le XVIIe sieÌ€cle, il fait son apprentissage chez la céleÌ€bre MeÌ€re BRAZIER, puis chez Fernand POINT qui fut son maiÌ,tre. Il reprend l'Auberge familiale en 1958, ouÌ€ il obtient sa premieÌ€re étoile. En 1961 il remporte le concours de Meilleur Ouvrier de France, suivi en 1962 de la seconde étoile et en 1965 la troisieÌ€me vient consacrer ce chef qui sera élu quelques années plus tard « le chef du SieÌ€cle» par plusieurs magazines internationaux. Décoré de la Légion d'Honneur en 1975, par le Président de la République Française, Valéry GISCARD- d'ESTAING. Sacré depuis 2011 par the Culinary Institute on America : Chef de file d'une tradition culinaire française, amoureux des produits vrais. Il demeure l'un des pionniers représentant la cuisine française aÌ€ l'étranger."

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